Happy Planner


Kalenteri-maniani alkoi pari kuukautta sitten youtube-videosta. Sen ansiosta löysin kokonaan uuden "kalliiden-kalentereiden" -maailman. Suomalaisessa Kirjakaupassa myytävät peruskalenterit hävisivät näille värikkäille jalokiville 10-0. Ainut asia, mikä ei mielyttänyt minua, oli niiden hinta. Erityisesti Erin Condrenin Life Planner miellytti minua visuaalisesti, mutta hinta oli ihan liian kallis (perusversio 55 $ + postikulut ja yksilölliset muutokset 5-10 $/kpl). Internetin ihmeellinen maailma paljasti lisää ihania kalentereita. Halusin löytää vaihtoehdon, joka olisi kukkaroystävällinen, mutta kuitenkin yhtä mahtava. Youtuben useiden Erin Condren arvioiden yhteydessä mainittiin myös Happy Planner ja päätin ottaa siitä selvää.


Happy Planner on Me and my big ideas (MAMBI) suunnittelema kalenteri ja se mielestäni täysin verrattavissa Life Planneriin, vaikka hinta on huomattavasti alhaisempi 29,90 €. Toinen suuri ero on sidonta tapa, EC Life Planner:issa (ja yleisesti kaikissa muissa kalentereissa) on kierresidonta, kun taas Happy Planner:issä on kiekot, jossa kalenteri pysyy kiinni. Kiekko-systeemi on varsin nerokas, sillä sivut pystyy irrottamaan ja laittamaan takaisin.


Itse pidän kovasti kuukauden aloitus aukeamasta. Vasemmalla puolella on dashboard, johon voi täyttää kuluvan kuukauden syntymäpäivät, tärkeät päivämäärät ja tavoitteet. Oikealla puolella on kansilehti, joka on erinäköinen joka kuukausi. Ulkonäkö on mielestäni värikäs ja söpö, mutta ei kuitenkaan liian söpö. Kalenteri on englanniksi ja sinne on valmiiksi merkittyinä vain USA:n juhlapäivät. Suurin ero ehkä suomalaiseen kalenteriin verrattuna on kuukausinäkymässä oleva viikonpäivien järjestys! Sunnuntai on amerikkalaiseen tapaan ensimmäisenä. Onneksi viikkoaukeamat ovat sitten taas "normaalisti" eli viikko alkaa maanantaista.  


Happy Planner-kalenterissa on paljon tilaa muistiinpanoille ja koristeille. Sivujen irrotettavuus tekee siitä todella helpon käyttää ja koko kalenteria pystyy käyttämään tehokkaasti hyväksi. Yleensä inhoan täyttää kierteiden viereisiä päiviä, koska kierteet haittaavat kirjoitusta ja tekstistä tulee ruman näköistä, mutta Happy Plannerissä tätä ongelmaa ei ole. Jokainen kuukausi on koristeltu eri tavalla ja omalla värillä. Värikkyys on tässä Hello Life-mallissa luotu vesivärimaisella tyylillä. Huomiona täytyy sanoa, että Happy Plannereitä on väritykseltään ja tyyliltään erilaisia, joten tarkista ennen ostamista kalenterin tyyli ja ulkonäkö myös sisältä. Itse pohdin pitkään, minkä niistä valitsen!


Kalenterin lopussa on ainoastaan yksi sivu muistiinpanoille. Tämä on sekä hyvä että huono asia. Hyvä puoli on se, että turhia papereita ja lisukkeita ei tule turhaan täyttämään kalenteria. Toisaalta joskus itse kaipaan lisää tilaa muistiinpanoja varten. MAMBI:n Happy Planneriin on myytävänä erikseen lisäosia, joilla kalenteria voi täydentää omien tarpeiden mukaan. Kirjoituspaperia + ruutupaperi-setti, tarralappu-paketti, vaihtokansia, vaihtokiekkoja (eri värejä ja kokoja), häiden suunnittelu-laajennusosa, fitness-lisäosa, erilaisia tarroja, joilla voi koristella ja tehdä merkintöjä kalenteriin, ja lista jatkuu lähes loputtomiin. Tämä mahdollistaa kalenterin oman maun mukaisen muokkaamisen varsin kohtuu hintaa (noin 3-10 €/kpl). Itse rakastan näitä lisäosia, sillä niillä tehtyä juuri omanlaisensa kalenterin. Ajattelin investoida ainakin vaihtokansiin, kirjoituspaperi + ruutupaperi-settiin ja ehkä isompaan kiekkoon. Myös erilaisia vuodenajan mukaisia tarroja olisi kiva ostaa! Miltäs teidän korviin kuulostaa tälläinen itse muokattava kalenteri?

Loppuun täytyy vielä mainita Heidin korttipaja, josta tilasin kalenterin. Palvelu oli todella hyvää ja kommunikaatio pelasi. Malli, jonka olin tilannut, ei ollut valitettavasti varastossa, mutta heti niiden saavuttua kalenteri postitettiin nopeasti minulle. Suuret kiitokset hyvästä palvelusta!


Ei kommentteja