Vinkkejä Pariisin lomalle!


1. Navigo Découverte eli Pariisin paikallisliikenteen viikkokortti 


Navigo Découverte on hinnaltaan huomattavasti huokeampi kuin turisteille markkinoitu Paris Visite Pass. Suurimpana erona on se, että Navigo Découverte on voimassa maanantaista sunnuntaihin riippumatta ostopäivästä, kun taas Paris Visite Passin voimassaoloaika alkaa sen käytöstä. Navigo Découverte (alueet 1-5) on 27,15 € (sisältää viiden euron maksun uudelleen ladattavasta kortista).  Paris Visite Pass puolestaan maksaa 72,40 € viideksi päiväksi  alueille 1-5. Lyhyemmälle lomalle yhden tai kolmen päivän  Paris Visite Pass saattaa olla parempi etenkin jos haluaa liikkua vain ihan keskustassa. Pidempää Pariisin lomaa suunnitellessa kannattaa ehdottomasti miettiä Navigo Découverten hankintaa!


2. Airbnb


Pariisi on yksi Euroopan suurimmista ellei jopa suurin turistirysä. Tämä tarkoittaa, että merkittävien nähtävyyksien lähellä olevat hotellit ovat kalliita. Airbnb on todella käytännöllinen tapa yöpyä Pariisissa kohtuu hintaan. Samalla pystyy myös säästämään ruuassa, kun on mahdollista valmistaa itse aamiaista/iltapalaa. Yöpymisen hinta laskee vielä  lisää, jos haluaa/pystyy hyödyntää Pariisin mahtavaa paikallisliikennettä ja ottaa vuokra-asunnon vähän kauempaa keskustasta. Toinen hyvä puoli alemman hinnan lisäksi on mahdollisuus nähdä, miten aidot pariisilaiset elävät. Erityisesti paikallisten suosimat leipomot ovat usein todella hyviä! 


3. Hanki ennakkoon pääsyliput nähtävyyksiin


Jonottaminen on pyllystä. Osta nähtävyyksiin/tapahtumiin netin kautta sisäänpääsylippu ennakkoon (esimerkiksi Paris Museum Pass), jolloin ei tarvitse jonottaa lippua ja aikaa säästyy lomailuun! On tärkeää muistaa, että monet tapahtumat helposti myyvät loppuun, jolloin ovelta ei saa edes lippuja enää. Sama pätee myös kuuluisiin ravintoloihin, joihin pöytävaraukset täytyy tehdä kuukausia etukäteen, jos mielii päästää varmasti kokemaan kulinaarisen ilotulituksen.




4. Yritä realistisesti arvioida ajankäyttöä


Monet Pariisin tärkeimmistä nähtävyyksistä, kuten Louvre ovat hyvin isoja! Turvatarkastukseen saa ensin jonottaa 45 minuutista puoleentoista tuntiin ja tämän jälkeen pitää vielä ostaa lippu, jos sitä ei ole hankkinut ennakkoon. Louvressa on esimerkiksi esille 380 000 esinettä ja 35 000 taideteosta. Näitä kaikkia ei yhdessä päivässä kukaan jaksa katsoa. Omasta mielestäni kannattaa priorisoida kiinnostavat osasto ja vain kiertää ne. Näin jää hyvä iloinen hyvä mieli ja ehtii vielä tehdä muutakin sinä päivänä. Myös ruokailuun ja rentoutumiseen kannattaa sijoittaa aikaa, jotta lomasta ei katoa loma! 




1 kommentti

  1. Miten tuo Navigo-kortti toimii käytännössä siinä metron portilla?

    VastaaPoista