Lämpimiä juomia kylmeneviin iltoihin



Tänä syksynä olen innostunut kynttilöistä ja erilaisista lämpimistä juomista. Erityisesti vaikutteita olen saanut amerikan maalta. Pumpkin spice-mausteseos ja erilaiset siirapit ovat maustaneet kahvia jo pari viikkoa. Mielestäni itämaiset mausteet lämmittävät mieltä, luovat ihanaa tunnelmaa ja auttavat selviämään kylmenevästä säästä.

Pumpkin Spice-mauste

3 rkl kanelia
2 tl inkivääriä
2 tl muskottipähkinää
1 ½ tl neilikkaa

Mausteet sekoitetaan keskenään kulhossa keskenään ja seosta voi lisätä maun mukaan makeisiin leivonnaisiin, kahviin tai vaikka kaakaoon. Huomiona haluaisin sanoa, että omaan makuuni muskottipähkinää ja neilikkaa on aika paljon. Jos on vähänkään epävarma, kannattaa laittaa ensin puolet määrästä ja sitten maistelun kautta selvittää itselle hyvä määrä. Mielestäni paras tapa käyttää pumpkin spice-seosta on osana siirappia, jolla maustetaan kahvi. Maustesiirappi antaa ihanan täyteläisen maun tavalliselle kahville. Ja kermavaahto kruunaa koko komeuden!


Pumpkin Spice-siirappi

2 rkl vettä
8 rkl fariinisokeria
1 halkaistu vaniljatanko 
2 tl pumpkin spice-maustetta

Lisää vesi ja fariinisokeri kattilaan. Seoksen alkaessa kiehua lisää vaniljatanko. Anna kiehua muutama pari minuuttia, jonka aikana seos on muuttunut siirappimaiseksi. Lisää pumpkin spice-mausteseos ja ota kattila liedeltä. Annostele oman maun mukaan kahviin, jäätelön päälle ja vaikka omenapiirakan kaveriksi.


Ihanaa syksyn viettoa kaikille!



Ei kommentteja