Pähkinä-suklaafudge

Tämä lähes jo klassikko resepti äänestettiin 2011 Kotivinkin Jouluherkut-lehden parhaaksi. Monille kavereille fudge-reseptit tuntuvat tuottavat vaikeuksia, sillä fudgen teko ottaa oman aikansa. Itse parhaaksi ratkaisuksi ongelmaan koin kärsivällisyyden ja kuulakokeet.

Vaikeus aste: Helppo
Kesto: Itse valmistus 45 minuuttia, jäähtyminen 6 tuntia


4 ½ dl sokeria
2 ½ dl kuohukermaa
100 g tummaa suklaata
50 g voita
½ dl siirappia
(50g valkosuklaata)
1 dl cashewpähkinöitä
rypsiöljyä vuoan voiteluun


1. Mittaa sokeri, kerma, tumma suklaa, voi ja siirappi kattilaan. Sekoita

2. Kuumenna kunnes seos alkaa kiehua. Keitä noin 10 minuuttia.


3. Tee kuulakoe eli pudota tippa seosta vesilasiin, jossa on kuumaa vettä. Jos seos jähmettyy muotoiltavaksi, se on valmista. Jos seos ei pysy kasassa, jatka kuumentamista 10 minuuttia ja toista kuulakoe.


4.Odota, että fudge jäähtyy kädenlämpöiseksi. Vaahdota fudge vaaleammaksi sähkövatkaimella. Lisää lopuksi valkosuklaa.


5. Voitele 20 cm x 20 cm vuoka rypsiöljyllä. Itse käytin kahta pyöreää piirakkavuokaa ohuempaan fudgeen. Ripottele pinnalle rouhittuja cashewpähkinöitä. Uuden ulottovuuden fudgeen saa käyttämällä esimerkiksi suolattuja cashewpähkinöitä, kuivattuja karpaloita, suklaanpaloja tai vaahtokarkkeja.

  6. Siirrä fudge jääkaappiin kovettumaan 4-6 tunniksi. Kovettumisen jälkeen fudgen voi leikata paloihin. Loppusilauksen fudgelle antaa ripaus sormisuolaa (älä laita, jos olet käyttänyt suolattuja cashewpähkinöitä). Fudge säilyy huoneenlämmössä noin viikon.

Lopputulos oli todella herkullinen. Pähkinä-suklaafudge katosi parempiin suihin alle vuorokaudessa (joista hyvän osan söin itse unettoman yön aikana). Kiitosta fudge sai myös kavereilta, jotka kävivät  ihan itsenäisesti jääkaapilla hakemassa "pieniä" paloja.

Ei kommentteja