Mahtava kääretorttu



Kääretorttu on kakkumaailman monitaituri. Se on helppo tehdä, täytevaihtoehtoja löytyy loputtomasti ja se on usein myös mahdollista tehdä erikoisruokavalioille sopivaksi. Itse olen kokenut parhaaksi tämän kääretorttupohja reseptin. 

Kääretorttupohja (gluteeniton ja laktoositon)


4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

1. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
2. Vaahdota kananmuna ja sokeri kunnolla vaaleaksi. Tässä vaiheessa ei saa lusmuilla!
3. Sekoita perunajauhota ja leivinjauhe keskenään.
4. Sekoita (tai siivilöi) perunajauho-leivinjauhe-seos vaahtoon. Älä sekoita turhan paljon, jotta pohjasta tulee kuohkea.
5. Paista noin 8-10 minuuttia. Uuneissa on vaihteluja, joten laita kello soimaan jo 7 minuutin kohdalla, jotta nopeasti kypsyvä pohja ei pala.
6. Kumoa muutaman minuutin jäähtynyt pohja sokeroidulle leivinpaperin päälle. Rullaa pohja ja täytä.

Pikku muutoksia

Suklaakääretorttupohjan saat helposti lisäämällä 2 rkl Van Houten kaakaojauhetta.

Jouluisan kääretorttupohjan saat lisäämällä piparkakkumaustetta.

Hauskan ja värikkään kääretorttupohjan saa lisäämällä väriainetta taikinaan.

Taikinan päälle voi ripotella ennen uuniin laittoa pähkinärouhetta, suklaata tai vaikka karkkirouhetta.

Kinuskivaahtotäyte tuoreilla marjoilla


Kinuskivaahto
2 dl laktoositonta kuohukermaa/vispikermaa
1 ½ dl fariinisokeria

Keitä seosta kunnes se alkaa paksuuntua. Siirrä kinuski jäähtymään joko jääkaappiin tai pakkaseen (riippuen kiireestä). Vaahdota kylmä kinuski vatkaimella (huom! lämmin kinuski ei vaahtoidu). Levitä kinuskivaahto kääretorttupohjan päälle. Ripottele marjat/hedelmät vaahdon päälle. Kääri torttu rullalle ja anna tekeentyä sauma alaspäin muutama tunti jääkaapissa.


Herkullisia leipomishetkiä!


Ei kommentteja