Uusi vuosi ja entistä parempi



Joka vuosi tähän aikaan tulee tehtyä kehitysideoita, suunnitelmia ja muutoksia omaan elämään. Itse rakastan tätä vaihetta. Pidän siitä mielikuvitusmaailmasta, jossa olen ahkera, hoikka ja täysin elämäni hallinnassa. Käytännön toteutusvaiheessa asiat sitten vähän menevät miten sattuu, mutta tärkeintä näissä projekteissa loppujen lopuksi on itsetuntemuksen lisääntyminen.

Yllätyksekseni tänä vuonna mieheni otti puheeksi muutosten tekemisen. Viime vuonna elämämme oli enemmän reagoimista muiden ihmisten päätöksiin ja aikatauluihin. Tämä johti siihen, että oma talouden-ja kodinhoito oli sekavaa ja heitteille jätettyä. Elämässämme oli liikaa kebabbia ja ranskalaisia, unohdettuja ystäviä sekä huonosti nukuttuja öitä, jotka johtuivat To Do-listan pituudesta.

Tänä vuonna päätimme, että otamme elämämme haltuun. Kaivoimme kalenterit esiin ja varasimme aikaa siivoamiselle, kaupassa käynnille, ruuan esivalmistelulle ja treffi-illoille. Kerran viikossa kaupassa käynnin toivomme järkeistävän rahankäyttöä ja säästävän rahaa, kun lähes joka iltaiset "käydään hakemassa purkki maitoa ja viisi mielihetken ostosta, käytetään 30 euroa siihen" loppuvat. On rasittavaa huomata, että rahat vain katoavat tililtä jonnekkin vaikka "mitään" ei ole ostettu. Käytännössä nämä pikku ostokset ovat olleet se syypää tilin ainaiseen laihuuteen.

Ruuan esivalmistelulla toivomme nopeuttavamme ruuuanvalmistusta iltaisin. Kun olemme väsyneitä, on suuri houkutus hakea roskaruokaa. Kahdelle hengelle menee helposti 20 euroa heseä tai mäkkiä hakiessa ja siitäkin taas kertyy ihan mukavan kokoinen summe vuoden aikana. Ennemmin käytän sen rahan matkustamiseen kuin pikaruokaan.

Viimeisenä ja tärkeimpänä on viikottainen treffi-ilta. Kahdenkeskistä aikaa, jonka järjestämisestä molemmat ovat vuorotellen vastuussa. Sovimme, että molemmat järjestävät kaksi treffiä kuukaudessa ja yksi treffeistä on ns. rahalla järjestetty (eli mennään syömään hyvin/teatteriin/leffaan/ect) ja toinen on matalan budjetin versio. Itse koen matalan budjetin treffien järjestämisen paljon haastavemmaksi kuin ns. tavallisten treffien. Eilen olimme ensimmäisillä matalan budjetin treffeillä, jolloin kävimme kiertelemässä kauppojen puutarhaosastoilla, shoppailemassa Prismassa (hyvin tiukka tarpeen sanelema ostoslista) ja syömässä Burger Kingissä kupongilla. Ei ehkä jännittävintä maailmassa, mutta meillä oli hauskaa!

Tällaisella ohjelmarungolla on vuoden ensimmäiset 10 päivää vedetty ja kokemukset ovat pelkästään hyviä! Koti on siisti, jääkaapissa on ruokaa ja To Do-lista on lyhentynyt huomattavasti.

Inspiroivaa Uutta Vuotta kaikille!

Ei kommentteja