Kaakaon ja vaniljan rakkaustarina


Jo lapsesta lähtien olen rakastanut kaakaota ja suklaata estoitta. Rakkauteni tähän atsteekkien pyhään juomaan ei ole sammunut edes aikuistuttuani vaan nykyisin se saa kaverikseen tummempia ja hitusen vahvempia makuja. Tämän viikon haasteeksi otin erilaisten kaakao reseptien opiskelun ja niistä parhaan löytämisen. Päädyin lopulta kolmeen erilaiseen reseptiin, joille kaikille on mielestäni paikkansa. 

Samettisen paksu ja tumma kaakao

3 dl maitoa
1 dl kermaa
3 rkl sokeria
1,75 rkl kaakaojauhetta
hyppysellinen suolaa
noin 3 palaa maitosuklaata 
1 maustemittallinen vanilja-aromia
kermavaahto koristeeksi

Sekoita maito, kerma, sokeri, kaakaojauhe ja suola kattilaan. Lämmitä miedolla lämmöllä noin 5-10 minuuttia, sillä kaakaojuoma ei saa kiehua. Lisää kaakaoon maitosuklaan palat. Kun suklaa on sulanut, mausta juoma vanilja-aromilla ja tarjoile kermavaahdon kanssa. Ohjeesta tulee kaksi kupillista kaakaota.

Tämä kaikista klassisin resepti sopii täydellisesti kylmään talvipäivään. Siihen vaihtelua saa esimerkiksi chilistä, kermalikööristä tai vaikka minttusuklaasta. Reseptin huonoiksi puoliksi laskisin valmistuksen keston ja raaka-aineiden määrän. Makumaailmaltaan se on kuitenkin niin omaa luokkaansa, ettei tällaiseen lopputulokseen pääse oikaisemalla.

Täyteläinen valkosuklaakaakao 

25g valkosuklaata
2 dl maitoa
½ dl kermaa
hyppysellinen suolaa
maustemitallinen vanilja-aromia
kermavaahtoa koristeeksi

Sekoita maito, kerma, valkosuklaa ja suola kattilaan. Lämmitä miedolla lämmöllä kunnes suklaa on sulanut. Älä päästä juomaa kiehumaan. Lisää lopuksi vanilja-aromi ja annostele juoma kuppiin. Viimeistele valkosuklaakaakao kermavaahdolla. Tästä ohjeesta tulee yksi hieman isompi kupillinen juomaa. Hyödyllinen vihje loppuun: Yksi suklaanpala yleensä painaa suunnilleen 6 grammaa riippuen tietenkin valmistajasta.

Tässä juomassa vaniljan maku erityisesti pääsee oikeuksiinsa. Uskoisin tämän myös maistuvan hyvin lapsille, sillä siitä puuttuu tumman kaakaojauheen intensiivinen maku. Juomaan voi kokeilla lisätä muun muassa kaneli, kahvi tai konjakki tuomaan uusia makuelämyksiä. 

Helppo ja nopea kaakao

Tämä "valmis" kaakaojauhe tehdään etukäteen. Juomaa valmistettaessa vain lisätään jauhe maitoon ja mikrotetaan lämpimäksi. Makumaailmaltaan se on tummempi ja intensiivisempi kuin O'boy-kaakaojuomajauhe. Itse en laittanut sokeria sekoitukseen, mutta mikään ei tietenkään estä sitä lisäämästä, jos pitää makeammasta kaakaosta.

3 dl O'boy kaakaojuomajauhetta
1 dl Van Houten-kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa

Sekoita kuivat aineet hyvin ja säilytä purkissa. 



Lämpimiä kaakaon täyteisiä päiviä kaikille!

Niina ja kuvausassistentti Penni



   

Ei kommentteja